آوای زنان افغانستان

آوای زنان افغانستان

Thursday, April 17, 2025

تجارت میلیون ها دالر بعد از ساخت واسكت زنان

بسیاری از زنان قبل از رسیدن به موفقیت مجبور بودند سختی هاي زياد را تحمل کنند. برخی از آنها در فقر زندگی می کردند، برخی دیگر مجبور بودند راه خوشبختی خود را در کشوری بیگانه جستجو کنند………..

ایدا روزنتال زنی باهوش بودکه توانست به طور مستقل از یک مهاجر فقیر از امپراتوری روسیه میلیونر شود. علاوه بر این، اختراع او برای مدت طولانی به عنوان یک ضرورت تلقی می شد و امروزه روزانه توسط میلیون ها زن در سراسر جهان استفاده می شود.

ایدا کگانوویچ  بعد ها روزنتال در سال ١٨٨٦ م ، در یک خانواده یهودی معمولی در شهر ره کوف در نزدیکی مینسک که در آن زمان بخشی از امپراتوری روسیه بود به دنیا آمد. در ١٦ سالگی به ورشاو رفت و در آنجا به عنوان خیاط مشغول به کار شد.همه چیز خوب می رفت ، اما سرنوشت او را با ویلی روزنتال، یک جوان خون گرم و انقلابی، نزديك كرد. ایدا که عاشق او شد، خود شروع به اشتراک گذاری دیدگاه های سوسیالیستی کرد و کمی بعد این زوج به حزب سوسیالیست یهودی زیرزمینی پیوستند.

در سال ١٩٠٤، عاشقان به آمریکا مهاجرت کردند. 
سال های اول در یک کشور خارجی به یک تجربه  واقعی تبدیل شد - فقر به هنجار زندگی تبدیل شد: ایدا برای اینکه به نوعی خود را تغذیه کند، با آخرین پول خود ماشين خیاطی خرید و لباس ميدوخت. او با همه کار می کرد، حتی با مشاجره ترین و مضر ترین مشتریان.

موفقیت بسیار دیر به آیدا رسید. در ٣٥ سالگی، او شریک يك جوان  در یک كارگاه خياطي شد ، چه کسی می‌دانست که اگر اختراع انقلابی او -واسكت - نبود، زندگی او چگونه رقم می‌خورد.

واسكت زنانه قبل از آن هم وجود داشت، اما شایان ذکر است که انها يا از فيته پارچه ای معمولی بودند یا کرست های بریده. 
آیدا ایده پیشنهادی همسرش ویلیام را در مورد اینکه چگونه این  لباس را تا حد امکان راحت کند و بر فرم طبیعی زنانه تبديل شود، اجرا کرد. 
اینگونه بود که اولين واسكت را مانند دو پياله  دوخت به هم وصل كرد. این مدل «فرم دوشیزه» نام داشت. ویلیام سیستمی از اندازه ها ایجاد کرد که از آن زمان به بعد جهانی شد.

واسكت دوحته  شده تقاضای زیادی داشت. كارگاه آیدا به سختی میتوانست به فرمايشات مشتريان رسيدگي كند، اما مشتریان آرام نبودند. 
در نتیجه، کارآفرین شروع به تولید انحصاری لباس زیر کرد.

توسط توانایی او در برقراری ارتباط با مشتریان، تامین کنندگان، شرکا و توزیع کنندگان در سراسر جهان، او خالق واسكت  مورد نظر شد. علاوه بر این، ایدا توانست نه تنها زنان، بلکه مردان را نیز به ضرورت این عنصر  متقاعد کند.

هنگامی که جنگ جهانی دوم آغاز شد، بسیاری از شرکت های پوشاک با مشکل مواجه شدند، زیرا دولت محدودیت هایی را برای تامین مواد برای هر چیزی که ضروری تلقی نمی شد، اعمال کرد. آیدا در اینجا نیز فكر خود را از دست نداد: او دوخت چتر نجات (فراشوت) را پیشنهاد داد و بر اساس طراحی واسكت های Maidenform، "لانه های کبوتر" ایجاد کرد - جیب های مخصوصی که به لباس چتربازان وصل می شد. با چنین یونیفرم هایی، سربازان راه خود را به پشت خطوط دشمن رساندند و از آنجا اطلاعاتی را با استفاده از کبوترهای آموزش دیده به مقر ارسال ميکردند. 

واسكت  ها حتی به عنوان یک ضرورت نظامی شناخته می شدند. آیدا روزنتال از حمایت کارشناسان در این زمینه بهره برد. دکتر لوئیس لاندو تأیید ميكند که واسكت در تولیدات نظامی ضروری است، زیرا "سینه های بدون پشتیبان... در بسیاری از موارد منجر به خستگی می شود"، "سینه های یک زن یک منطقه اروژن است، و اصطکاک سینه ها در برابر لباس می تواند حواس خود زن را پرت کند" و به این دلیل که "سینه های بدون واسكت برای مردانی که در نزدیکی کار می کنند، حواس پرت می شود."🥲🥲🥲🥲
با این حال، اوج محبوبیت واسكت ها در سال های پس از جنگ بود. ایدا روزنتال یک کمپین تبلیغاتی راه اندازی کرد که بيست سال به طول انجامید و به عنوان یکی از خاطره انگیزترین و موفق ترین ها شناخته شد. این پوسترها در کنار بزرگراه نصب شد. واسكت در دهه ١٩٥٠ ،به معدن طلا برای او  تبدیل شد. آنها  ديگر مولتی میلیونر بودند.

پس از مرگ همسرش در سال ١٩٥٨ آیدا رئیس شرکت شد. تا سال ١٩٦٠ ، محصولات آنها در ١١٥ کشور در سراسر جهان فروخته ميشد و این زن تاجر بیشتر وقت خود را صرف سفر کرد. در سال ١٩٦٣ م او همچنین از اتحاد جماهیر شوروی بازدید کرد. آیدا شوکه شده پس از آنچه در فروشگاه ها و کارخانه های شوروی دید، به روزنامه نگاران آمریکایی گفت: زنان شوروی همان چیزی را می پوشند که چهل سال پیش در ایالات متحده می پوشیدند - واسكت های ساخته شده از مواد غیر الاستیک با دکمه.

در سال ١٩٦٦،  این زن دچار سکته مغزی شد و پس از آن تصمیم گرفت تجارت را ترک کند. 
 او در سال ١٩٧٣ در سن ٨٧ سالگی از دنیا رفت و اختراعی را از خود به جای گذاشت كه تا  امروز مورد استفاده بانوان گرانقدر است.

No comments: