تاریخچه.....👇🏻
مبارزات برای حقوق زنان در ایالات متحده آمریکا در اوایل قرن بیستم آغاز شد. در سال ۱۹۰۸، حدود ۱۵۰۰ زن از سوی حزبسوسیالیست آمریکا در شهر نیویورک راهپیمایی کردند. این زنان در قطعنامهای خواستار حقوق مدنی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگیشدند که در واقع پایهگذار تحولات آتی در عرصه حقوق زنان بود.
کنفرانس بینالمللی زنان....👇🏻
دومین کنفرانس بینالمللی زنان در سال ۱۹۱۰ در دانمارک برگزار شد. نمایندگانی از ۱۷ کشور در این کنفرانس حضور داشتند و درنتیجه آن، روز جهانی زن به رسمیت شناخته شد. اولین راهپیماییهای این روز در ۱۹ مارچ ۱۹۱۱ در کشورهایی نظیر آلمان و اتریشبرگزار گردید و بیش از یک میلیون زن و مرد در آن شرکت کردند.
پیشرفتها و چالشها....👇🏻
تاریخ این مبارزات نشاندهندهٔ عبور از روزهای سیاه تاریخی و پایان عصرهای خفقان و ظلم است. زنان در تلاش برای شکستنزنجیرهای اسارت و خرافات، به آزادی و حقوق برابر با مردان دست یافتند. با این حال، این پیروزیها و پیشرفتها هرگز آسان نبوده و بهقیمت خونهای بیشماری از زنان جانباخته، زندانی و اسیر تمام شده است.
جایگاه زنان.....👇🏻
زنان در تمامی ادیان و فرهنگها به عنوان مادران و آموزگاران نیکو شناخته میشوند. آنها در واقع منابع نیکی، محبت و آموزش براینسلها بوده و هستند. در این روز، به یادآوری این نقش مقدس و عملکرد زنان در جوامع بشری، به تعظیم در برابر آنان میپردازیم.
آینده و ادامهٔ مبارزه....👇🏻
این مسئولیت ماست که تا آخرین نفس، از حقوق و آزادیهای زنان دفاع کنیم و به آرزوهای انسانی و زندگیساز آنها کمک کنیم. بایدتلاش کنیم تا تمامی زنان در زندگی، به حقوق برابر دست یابند و از ظلم و ستم رهایی یابند.
بر افراشته باد درفش آزادی زنان! تابنده باد چون آفتاب بر تاریکیها و جهل. مرگ و نفرین بر دشمنان صلح و آزادی و عدالت. مبارزهبرای حقوق زنان، نقطهٔ عطفی است که به ما یادآوری میکند که هنوز راههای زیادی برای تحقق عدالت و برابری پیش رو داریم.
در نهایت......👇🏻
روز جهانی زن در سرتاسر جهان روزی است که پیشرفت زنان در جامعه و سیاست و اقتصاد و دستاوردهای فرهنگی، سیاسی،اقتصادی و اجتماعی جشن گرفته میشود.
طالبان در گذشت بیشتر از سه سال، زنان را از تمامی حوزههای زندگی و جایگاه انسانی بهطور مطلق حذف کردهاند. این همهمحرومیتها و محدودیتهای وضع شده توسط گروه تروریستی طالبان، با استفاده از دین و امر به معروف و نهی از منکر که توهین بهحرمت انسان است، میتواند نتایج وحشتناک بلندمدت بر آینده حقوق زنان بهعنوان نیمپیکر جامعه در افغانستان داشته باشد.
ما از تمام نهادها و تشکیلات مدافعین حقوق بشر بهویژه مسئولین سازمان ملل که مسئولیت دفاع از حقوق زنان را از منظر حقوقی وقانونی به عهده دارند، تقاضا میکنیم که ۱۵ میلیون زن را در افغانستان زیر ستم گروه تروریستی طالبان و ۲۱ گروه تروریستی دیگر درافغانستان تنها نگذارید و برای آزادی زنان از زندان آتشسوزی (فاشیسم تروریستی طالبانی)بهطور عاجل اقدام کنید؛ در عملکرد، نه باچرخش زبان.
با احترام دورد
اکبر "فروغی"
No comments:
Post a Comment