آوای زنان افغانستان

آوای زنان افغانستان

Tuesday, December 25, 2018

نایروبی، توانمندسازی زنان و دفاع شخصی

خشونت علیه زنان را تنها با تغییراتی در شهرسازی نمی‌توان ایجاد کرد: به ویژه در نایروبی جایی که به گفته عفو بین‌الملل، بیش از نیمییاز ساکنانش در حاشیه‌ها زندگی می‌کنند. در این مکان‌های فقیر و توسعه نیافته،


هر سال یک دختر از میان چهار دختر مورد تجاوز قرار می‌گیرد. برنامه آموزش دفاع شخصی به دختران یاد می‌دهد که چطور خطر را بشناسند و تلاش کنند آن را متوقف کنند. در چنین موقعیت‌هایی زمانی که نه گفتن به تنهایی کفایت نمی‌کند، دختران می‌توانند از مهارت‌های فیزیکی‌ای که به آنها‌ آموزش داده شده، برای دفاع از خود استفاده کنند. به پسران هم آموزش داده می‌شود که با مفهوم تجاوز طور دیگری برخورد کنند و در زمانی که زنان احساس خطر می‌کنند، وارد عمل شوند.

یک مطالعه درباره دختران نوجوان در یکی از این مناطق حاشیه‌ای که در مجله سلامت نوجوانان منتشر شده، نشان داده که یک برنامه ۱۲ ساعته آموزش «نه یعنی نه»، موارد آزار جنسی را به نصف رسانده. ده ماه پس از پایان این دوره آموزشی، بیش از نیمی از دختران شرکت‌کننده گزارش دادند که از مهارت‌های این دوره برای مقابله با آزارهای جنسی استفاده کرده‌اند.

سه چهارم پسرانی هم که در این دوره شرکت کرده بودند، در هنگام وقوع خشونت یا آزار جنسی برای زنان مداخله کردند و ۴۶ درصد کاهش در میزان حاملگی نوجوانان در مناطقی که این برنامه در آنها برگزار شد، ثبت شده است.

قاهره، مصر: نمایش میزان گستردگی آزار جنسی

در ماه می، یک بازگیر و فعال سابق مدنی مصری به نام امل فتحی، از آزارهای جنسی در هنگام مراجعه به بانک پرده برداشت. او فیلمی را منتشر کرد و در آن گفت که دولت در حفاظت از امنیت زنان ناموفق بوده است اما در مقابل، خود او دستگیر شد. در ماه سپتامبر، امل که مادر یک کودک خردسال است، به دو سال زندان به خاطر انتشار اخبار دروغ محکوم شد. او همچنین به دلیل توهین به پرداخت جریمه محکوم شد.

در نظرسنجی سال ۲۰۱۷ بنیاد تامسون رویترز، قاهره به عنوان خطرناک‌ترین شهر بزرگ جهان برای زنان انتخاب شد. یک تحقیق که از سوی سازمان ملل در سال ۲۰۱۳ انجام شده، نشان می‌دهد که ۹۹،۴ درصد زنان مصری آزار جنسی را تجریه می‌کنند اما یکی از مقامات رسمی این کشور سال گذشته اعلام کرده که تنها ۱۰ درصد زنان چنین تجربه‌ای دارند.

در چنین شرایطی بود که «نقشه آزار جنسی» راه افتاد: برنامه‌ای مشابه سیف‌پین در هند. این برنامه اطلاعاتش را از طریق کاربرانش به دست می‌آورد، تنها به جای اینکه مکان‌‌های امن را امتیازدهی کند، آزارهای جنسی و خشونت را ثبت می‌کند. وقتی کاربری موردی را گزارش کند، پیام خودکاری حاوی توصیه‌های لازم می‌گیرد و برای دریافت کمک و حمایت، ارتباطات لازم در اختیار او گذاشته می‌شود.

هدف این است که میزان شیوع آزارهای جنسی در مصر ثبت شود و نشان دهد که این موضوع برای همه زنان اتفاق می‌افتد و تقصیر آنها نیست. از زمان راه افتادن این برنامه در سال ۲۰۱۰، آزار جنسی در مصر به عنوان یک جرم تلقی شده و این برنامه در ۸۰ کشور دیگر مانند یونان، عربستان سعودی و افغانستان هم مورد استفاده قرار گرفته است.

در قاهره، زنان علاوه بر استفاده از این اپلیکیشن در شبکه‌های اجتماعی هم گزارش‌دهی می‌کنند. هشتگ «اولین باری که مورد آزار قرار گرفتم» که سال قبل راه افتاد، به تیم نقشه آزار جنسی این امکان را داد که بیش از ۲۰۰۰ شهادت از آزار کودکان دریافت کنند.

کیگالی، رواندا: ایجاد محیط‌های کاری امن

بر اساس آمارهای مجمع جهانی اقتصاد، رواندا یکی از کشورهای برتر دنیا در زمینه برابری جنسی است. در سال ۲۰۱۷ سازمان ملل اعلام کرد که رواندا یکی از دو کشوری است که در آن تعداد زنان و مردان در دولت مساوی است.

اما این به آن معنا نیست که زندگی زنان این کشور آسان و بدون خطر است. تخمین زده می‌شود که تنها در پایتخت این کشور ۵ هزار نفر به دلیل آزار جنسی زنان دستگیر شده باشند. برای مقابله با این موضوع، در چهار سال گذشته، ۱۶ بازارچه امن تاسیس شده که زنان بتوانند در آنها در امنیت کار کنند و مکانی برای شیردهی فرزندانشان داشته باشند.

نه تنها تاسیس این بازارچه‌ها فضای امن‌تری برای کار زنان ایجاد کرده که حتی زندگی آنها را بهبود بخشیده است، به این معنا که وضعیت اقتصادی این زنان بهتر شده است. به علاوه در شهر کیگالی، از زنانی که در موقتی حساس‌تری هستند به خصوص دستفروشان حمایت می‌شود.

در حوزه حمل و نقل هم تحولاتی حاصل شده. دوربین‌های مداربسته در برخی اتوبوس‌ها نصب شده و پیام‌های صوتی مبنی بر ممنوعیت آزار جنسی پخش می‌شود و پوسترهایی هم برای تشویق گزارش دهی آزار جنسی و پایان دادن به خشونت جنسی نصب شده است.

No comments: