آوای زنان افغانستان

آوای زنان افغانستان

Friday, October 25, 2024

سفر ⁧‫خلیله‌علی‬⁩ به کابل


در دورانی که ⁧‫افغانستان‬⁩ تحت حاکمیت گروهی قرار دارد که ⁧‫حقوق‌زنان‬⁩ را به‌طور بی‌رحمانه نقض کرده‌اند، نادیده گرفتن اصول و ارزشی است که همسر فقید او، ⁧‫محمدعلی‌کلی‬⁩، به آن‌ها متعهد بود. این سفر نه تنها توهینی آشکار به زنان افغانستان است، بلکه به همه کسانی که در جهان برای آزادی، برابری و حقوق‌بشر تلاش می‌کنند


‏محمد علی فقط یک ⁧‫قهرمان‌ورزشی‬⁩ نبود؛ او نمادی از مبارزه برای آزادی و حقوق مدنی بود. او در برابر نژادپرستی و ظلم ایستادگی کرد و بخاطر ارزش‌هایش، هزینه‌های سنگینی را پرداخت. او نه تنها یک مشت‌زن بود، بلکه صدای عدالت و کرامت انسانی بود. تصمیم خلیله علی برای بازدید از افغانستان در شرایطی که زنان این کشور به معنای واقعی کلمه از انسانیت خود محروم شده‌اند، بی‌اعتنایی به این ارزش‌هاست

‏امروز در افغانستان، زن‌ها حتی حق ورزش کردن را ندارند، از تمام عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کنار زده شده‌اند و حتی صدای آن‌ها تحت قوانین "امر به معروف" به عنوان عورت ممنوع شده است. در این شرایط، سفر تبلیغاتی خلیله علی به افغانستان پیامی مخرب برای زنان افغانستان و جامعه جهانی ارسال می‌کند؛ پیامی که به جای حمایت از زنان تحت ستم، نوعی تایید تلویحی بر جنایات و ستم‌هایی است که بر آن‌ها روا داشته می‌شود.

‏خلیله علی که خود در کنار یک مبارز آزادی و حقوق‌بشر زندگی کرده بود، باید از این واقعیت آگاه باشد که حضورش در افغانستان به ابزاری برای تبلیغات گروهی تبدیل شده که با سیاست‌های وحشیانه خود نه تنها حقوق زنان، بلکه کرامت انسانی را از بین برده است. این سفر، توهینی است به زنان ورزشکار افغانستان و جهان که با وجود تمام مشکلات، برای آزادی و حقوق برابر می‌جنگند. همچنین، توهینی به میراث بزرگ محمد علی کلی است که هرگز از مبارزه برای عدالت و آزادی دست نکشید.

‏برای تمام زنانی که امروز در افغانستان زیر چکمه‌های سرکوب و تبعیض زندگی می‌کنند، این سفر خلیله علی نشان‌دهنده خیانت به آرمان‌هایی است که همسرش در طول زندگی‌اش به آن‌ها پایبند بود. آیا محمد علی، کسی که بخاطر ارزش‌هایش در برابر قدرتمندان ایستاد، هرگز حاضر می‌شد دستاویزی برای تبلیغات کسانی شود که از حقوق‌بشر بویی نبرده‌اند؟

‏حضور خلیله علی در افغانستان، اگرچه ممکن است با نیت خیر انجام شده باشد، در عمل به نوعی تایید سیاست‌های ظالمانه‌ای است که زنان افغانستان را به اسارت کشیده است.

‏این دو تصویر، دو‌سفر  خلیله علی به کابل را به درستی شرح می‌دهد. در سفر دوره جمهوریت او از سوی زنان ورزشکار افغانستان استقبال شده است. در سفر کنونی، هیچ زنی ورزشکار در افغانستان باقی نمانده و اجازه این را ندارد از او پذیرایی کند.

جنبش آزادیبخش زنان، آصف آشنا

No comments: