هفتهنامهی تغییر، شمارهی ۲۲
بخش چهارم:زن انقلاب رهای
حذف زنان از کابینهی سرپرست: در نخستین نشست رسمی و تلویزیونی سخنگوی گروه طالبان به منظور معرفی سرپرست وزرا، اولین تیر بُرِّندهی محرومیت از کار، بر قلب زنان سیاستمدار، نشانه گرفته شد و با این اقدام که برگرفته از افکار پوسیده و بدوی تاریک طالبان است، کابینهی تکجنسیتی به کارش آغاز نمود؛ اما نباید فراموش کرد تمام سیاستمدارن در دولت پوشالی، شدیدن در چارچوکات طبقهی متوسط بودند و بر مسألهی ستم بر زنان سرپوش میگذاشتند.
حذف وزارت امور زنان از بدنهی وزارتخانهها و ملغا اعلام شدن ریاست امور زنان در 34 ولایت افغانستان: وزارت امور زنان که در زمان دولت پوشالی سابق وجود داشت و جز گرفتن پروژه و فساد اداری کار دیگری نمیکرد، با شکلگیری حاکمیت طالبان، این وزارت نیز بسته شد. درست است که افکار توده جزئی از واقعیت است؛ اما واقعیت علمی را شکل نمیدهد و با بسته شدن وزارت زنان اعتراضات صورت گرفت؛ ولی در این اعتراضات به مسألهی محتوایی امور زنان توجه نشد که با هنجارهای غربی دموکراسی و آزادی بیان هیچ وقت نتوانست به گسل ستم بر زنان پاسخ دهد.
محروم کردن از حق کار: زنان از رفتن به کار محروم شدند. این کار آتش خشمشان را برانگیخت و آنان را وادار به اعتراض در خیابانها کرد و به دلیل درخواست حق مدنیشان، از طرف گروهِ وحشی و جنگلنشین طالبان؛ شدیدن سرکوب، زندانی و مجازات شدند. بیخبر از آن که زنان با انباشته کردن آتش خشم در زیر خاکستر سکوت خویش، روزی سربلند خواهد کرد و باعث ایجاد جنبش و انقلابی رهاییبخش خواهند شد.
محروم کردن دختران از آموزش در مکاتب و دانشگاهها: این در حالیست که تنها از طریق ابزار علم و فراگیری دانش است که میتوان به حقیقتِ چالشهای اجتماعی دست یافت و نابود کردن آنها، منتج به تغییر رادیکال جهان به جهت مثبت و متعالی خواهند شد.
بستن آرایشگاههای زنانه: اکثر دختران، بعد از محروم شدن از آموزش، با تنی نیمه جان، به آرایشگاهها روی آوردند تا ضمن کسب مهارت آرایشگری، اندک درآمدی که به دست میآوردند، برای خانواده کمک اقتصادی نموده، لقمهی نانی پیدا نمایند که با فرمانِ رهبرِ خیالی این گروه زنستیز، تمام آرایشگاههای زنانه مسدود گردید و این عمل نابخردانه باعث شد تا آخرین چرخهی کُند اقتصادی خانوادهها که توسط این زنان حرکت داده میشد، از کار بیفتد.
بستن حمامهای زنانه: این حق بسیار ابتدایی انسانهاست که جنسیت نمیشناسد، ایجاد این محدودیت، اوج بدوی بودن صاحبان قدرت نظام آبکی طالبان را به تصویر کشید؛ زیرا خود آنها در جامعهی بسته تولد شده و پرورش یافتهاند؛ به گفتهی اسکای بریک در کتاب علم و انقلاب: آنچه در جامعه رخ میدهد، بر حسب اتفاق نیست؛ بلکه ریشه در ساختار سیستمی دارد که انسان بر اساس آن پرورش یافته و عقیدهاش در آن شکل گرفته است.
همچنین محروم کردنِ زنان از انجام فعالیتهای ورزشی و مسدود کردن پارکهای تفریحی از دیگر اقدامات بزدلانه و شدیدن پدرسالاری طالبان میباشد.
فرجامین سخن این که تنها راه برونرفت از این معرکهی وحشتناک بشری، متحد شدن مردم برای دست یافتن به معضل اساسی و سوختاندن ریشهی ستم و رهایی زنان از زیر یوغ ظلم گروه فاشیست طالبان از طریق مبارزه هدفمند با رویکرد علمی خواهد بود و زنان برای رهایی به جز انقلاب، آلترناتیو دیگری نمیبینند؛ چون از طریق آن با گسلاندن زنجیرهای ستم، به رهایی مطلوب دست خواهند یافت.
#زن_انقلاب_رهایی
#نه_به_دو_پوسیده_بنیادگرایی_امپریالیسم
#ما_مردم_جهان_دیگر_تحمل_نمیکنیم!
https://t.me/Change_Library/207
No comments:
Post a Comment