29.08.1391 رادیوآزادی
بارک اوباما رییس جمهور امریکا دریک دیدار تاریخی از برما، با انگ سن سوچی رهبر اپوزسیون آن کشور دیدار کرد.
بارک اوباما رییس جمهور امریکا دریک دیدار تاریخی از برما، با انگ سن سوچی رهبر اپوزسیون آن کشور دیدار کرد.
اوباما بعد از ورود به ینگون مرکز برما، به خانه یی انگ سن سوچی رفت. جاییکه خانم سوچی در آن پانزده سال تحت نظارت قرار داشت.
اوباما خانم سوچی را یک سمبول دموکراسی عنوان کرد. دیدار شش ساعته اوباما از این کشور جنوب شرق آسیا، اولین دیدار یک رییس جمهور برحال امریکا از برما است. اوباما به سوچی گفت، واشنگتن از اصلاحات دموکرتیک در برما جدا حمایت می کند.
رییس جمهور امریکا گفت:
«هدف ما تداوم مسیر دموکراسی سازی است. این شامل ایجاد نهادهای با اعتبار حکومتی، برقراری حاکمیت قانون، ختم خشونتهای قومی، و مطمین شدن این موضوع است که مردم این کشور، به آموزش بهتر، خدمات صحی بهتر و فرصتهای اقتصادی دست یابند.»
رهبران برما به ورود اصلاحات جهت بهبود وضع حقوق بشر در آن کشور، که در ده ها سال حاکمیت نظامی در برما، درحالتی ناگواری قرار داشت، آغاز نموده اند.
انگ سن سوچی در سال 2010 از نظر بند 15 ساله در منزلش آزاد شد، برنده یک کرسی در پارلمان برما گردید و رژیم نظامی برما آهسته آهسته به مسیر ملکی شدن روان است.
دیدار اوباما از برما، مصادف بود با آزادی 50 زندانی سیاسی، به شمول آزادی ماینت آی یکتن از مخالفین معروف سیاسی آن کشور.
اکثر مردم در برما، دیدار اوباما را، آغاز یک دورهء جدید از آزادی برما تلقی می کنند، کشوری که درگذشته در صحنه بین المللی جایی منفور تلقی می شد.
ده ها هزار تن امروز در جاده های ینگون جمع شده، از رییس جمهور امریکا استقبال کردند.
تعدادی از مدافعین حقوق بشر می گویند، حکومت برما که هنوزهم حدود 200 مخالف سیاسی را در زندان نگهداشته است و درتلاش تداوم خشونت های قومی می باشد، کار زیاد برای اصلاحات نکرده است که شایسته دیدار بارک اوباما باشد.
انگ سن سوچی خود دراین مورد با لحن محتاطانه سخن گفته، اظهار داشت:
«مشکل ترین زمان در هر دوره یی از انتقال زمانی است که ما فکر می کنیم، پیروزی درحال نزدیک شدن است. بعد ما باید خیلی محتاط باشیم که روشنایی پیروزی چشم های مارا خیره نکند و برای پیروزی واقعی برای مردم ما و برای دوستی بین دوکشود، کار نماییم.»
اوباما صبح امروز با تین سین رییس جمهور برما ملاقات کرد. تین سین شخصی است که عقب اقدامات زیاد برای انتقال کشورش به سوی دموکراسی قرار دارد.
اوباما دیدارش از برما را با یک سخنرانی در پوهنتون ینگون خاتمه داد و تعهد دوستی و حمایت دایمی از برما را کرد، اما این را هم اعتراف کرد، که نواقص زیاد هنوزهم در بخش دموکراسی در برما موجود است.
بارک اوبامابعد از بازدید از برما، برای شرکت در کنفرانس آسیای شرقی، وارد کمبودیا شده است.
Shirin Naziry
No comments:
Post a Comment