از سالیان دور تاکنون تخم مرغ جایگاه ویژه ای در سفره غذایی داشته و از طرف دیگر خواص تغذیه ای موجود در تخم مرغ، این ماده غذایی را در هرم غذایی که معرف الگوی مناسب مصرف مواد غذایی در هر کشور است در گروه گوشت ها قرار داده است.
کتایون باقری کارشناس تغذیه و رژیم درمانی به شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه) می گوید، ارزش غذایی یک عدد تخم مرغ متوسط معادل است با 30 گرم انواع پروتئین (قرمز، مرغ، ماهی)، نصف لیوان حبوبات پخته، یک چهارم لیوان حبوبات خام و یک چهارم لیوان انواع آجیل است
کتایون باقری کارشناس تغذیه و رژیم درمانی به شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه) می گوید، ارزش غذایی یک عدد تخم مرغ متوسط معادل است با 30 گرم انواع پروتئین (قرمز، مرغ، ماهی)، نصف لیوان حبوبات پخته، یک چهارم لیوان حبوبات خام و یک چهارم لیوان انواع آجیل است
عدد تخم مرغ حاوی3/6 گرم پروتئین، 5 گرم چربی که چربی غیر اشباع یا چربی مفید محسوب می شود همچنین تخم مرغ حاوی ویتامین های گروه B، ویتامین هایA ، E،D و مواد مغذی مانند کولین، لوتئئن و گزانتین ،کلسیم، آهن، منیزیم، روی و فسفر است.
تخم مرغ و شیر از جمله مواد غذايی شناخته شده در طبیعت هستند که می توانند نیاز های بدن را بطور متعادل تامین کنند بطور مثال با مصرف 1 عدد تخم مرغ 70 درصد نیاز بدن به فسفر و 30 درصد نیاز بدن به ویتامین B12 و ویتامینE و کولین تامین خواهد شد.
عمده ترین ویژگی تخم مرغ و وجه تمایز آن نسبت به سایر مواد غذایی، ترکیب پروتئینی و مواد مغذی موجود در آن و همچنین تولید بسیار کم انرژی است.
از جمله مواد مغذی مهم در تخم مرغ می توان از پروتئین نام برد. تخم مرغ حاوی پروتئین با ارزش غذایی مرغوب است و درصد جذب بالایی دارد.
مطالعات علمي نشان می دهد كه مصرف پروتئین تخم مرغ بطور موثری از تحلیل توده عضلانی در خانم ها و سالمندان جلوگیری می کند.
همچنین از مزایای دیگر تخم مرغ آن است که در هنگام کاهش وزن به حفظ و نگهداری بافت عضلانی کمک می کند. تخم مرغ با دارا بودن6 گرم پروتئین مرغوب 13 درصد نیاز غذایی توصیه شده در یک رژیم غذایی 2000 کالری را تامین می نماید.
از جمله مواد مغذی دیگر موجود در تخم مرغ لوتئین و گزانتین است که این دو ماده مغذی سبب حفاظت از شبکیه چشم از آسیب ها و همچنین حفاظت چشم از اشعه مضر آفتاب می شود بنابراين با مصرف تخم مرغ می توان تا 20 درصد احتمال بروز بیماری آب مروارید که بیشتر در سالمندان شایع است پیشگیری کرد
تخم مرغ و شیر از جمله مواد غذايی شناخته شده در طبیعت هستند که می توانند نیاز های بدن را بطور متعادل تامین کنند بطور مثال با مصرف 1 عدد تخم مرغ 70 درصد نیاز بدن به فسفر و 30 درصد نیاز بدن به ویتامین B12 و ویتامینE و کولین تامین خواهد شد.
عمده ترین ویژگی تخم مرغ و وجه تمایز آن نسبت به سایر مواد غذایی، ترکیب پروتئینی و مواد مغذی موجود در آن و همچنین تولید بسیار کم انرژی است.
از جمله مواد مغذی مهم در تخم مرغ می توان از پروتئین نام برد. تخم مرغ حاوی پروتئین با ارزش غذایی مرغوب است و درصد جذب بالایی دارد.
مطالعات علمي نشان می دهد كه مصرف پروتئین تخم مرغ بطور موثری از تحلیل توده عضلانی در خانم ها و سالمندان جلوگیری می کند.
همچنین از مزایای دیگر تخم مرغ آن است که در هنگام کاهش وزن به حفظ و نگهداری بافت عضلانی کمک می کند. تخم مرغ با دارا بودن6 گرم پروتئین مرغوب 13 درصد نیاز غذایی توصیه شده در یک رژیم غذایی 2000 کالری را تامین می نماید.
از جمله مواد مغذی دیگر موجود در تخم مرغ لوتئین و گزانتین است که این دو ماده مغذی سبب حفاظت از شبکیه چشم از آسیب ها و همچنین حفاظت چشم از اشعه مضر آفتاب می شود بنابراين با مصرف تخم مرغ می توان تا 20 درصد احتمال بروز بیماری آب مروارید که بیشتر در سالمندان شایع است پیشگیری کرد
No comments:
Post a Comment