آوای زنان افغانستان

آوای زنان افغانستان

Tuesday, November 29, 2011

قطره قطره سرانجام در هر گوشه ای که باشیم، می توانیم یک دریا و موج را بوجود بیاوریم

                               

دادستان زن افغان در فهرست 'صد متفکر برتر جهان'
رامین انوری                                                                                                             
سه شنبه 29 نوامبر 2011 - 08 آذر 1390 خانم بشیر از فعالان حقوق بشر و نخستین رئیس زن یک محکمه در افغانستان است
ماریا بشیر، رئیس محکمه ولایت هرات در غرب افغانستان، به عنوان یکی از "صد متفکر برتر جهان" در سال ۲۰۱۱ از سوی مجله آمریکایی "فارن پالیسی" معرفی شده است.
خانم بشیر از فعالان حقوق بشر و نخستین زن در افغانستان است که به عنوان رئیس محکمه یک ولایت کار می کند.
او در سال ۲۰۱۰، یکی از ده زنی بود که جایزه ویژه "زن شجاع" را از وزارت خارجه آمریکا بدست آورد.
خانم بشیر که با بی بی سی صحبت می کرد، گفت که انتخاب او به عنوان یکی از صد متفکر برتر جهان، نمایانگر این است که "تلاشهای زنان افغانستان از دید جهان پنهان نمی ماند."
او گفت: "متاسفانه موانع سر راه ما بسیار زیاد است. بار ما بسیار سنگین است و می دانیم که راه ما بسیار طولانی است؛ ولی ما خسته نشده ایم و تلاشهای خود را ادامه می دهیم و می بینیم که قطره قطره سرانجام در هر گوشه ای که باشیم، می توانیم یک دریا و موج را بوجود بیاوریم."
مبارزه با فساد و خشونت خانواده گی
ماریا بشیر همزمان با به قدرت رسیدن گروه طالبان در افغانستان، وظیفه خود را در محکمه هرات از دست داد و مانند بسیاری دیگر از زنان این کشور خانه نشین شد.
اما او در زمان حاکمیت گروه طالبان نیز خاموش نماند و برای دخترانی که از رفتن به مکتب محروم شده بودند، در خانه خود یک مکتب مخفی ایجاد کرد.
او می گوید دختران به شکل پنهان به خانه او می آمدند تا درس بخوانند و این مسئله، باعث شد چندین بار ماموران گروه طالبان در مورد فعالیت های او از شوهرش بازجویی کنند.
پس از فروپاشی حاکمیت طالبان، خانم بشیر دوباره در محکمه هرات مشغول کار شد و دیری نگذشت که در سال ۲۰۰۶، به عنوان نخستین رئیس زن محکمه در یک ولایت افغانستان تعیین شد.
"متاسفانه موانع سر راه ماه بسیار زیاد است. بار ما بسیار سنگین است و می دانیم که راه ما بسیار طولانی است؛ ولی ما خسته نشده ایم و تلاشهای خود را ادامه می دهیم"مجله فارن پالیسی در معرفی خانم بشیر نوشته "در کشوری که هنوز حاکمیت قانون در آن تامین نشده و پولیس با مشکل فساد روبروست، ماریا بشیر، با رویارویی تهدیدهای که علیه جان او وجود دارد، علیه فساد، جرایم و خشونت خانواده گی در برابر زنان مبارزه می کند."
این مجله افزوده: "شاید تاثیرگذاری کار (ماریا بشیر) فورا به چشم دیده نشود، اما تلاشهای او بدون شک برای نسل آینده پربار خواهد بود."
مجله فارن پالیسی همچنین نوشته که خانم بشیر تنها در یک سال گذشته، ۸۷ پرونده خشونت علیه زنان، به شمول موارد ازدواج های زیر سن قانونی را در هرات بررسی کرده است.
فهرست "صد متفکر برتر جهان" هر سال از سوی مجله آمریکایی فارن پالیسی منتشر می شود و در آن از افرادی نام برده می شود که در یک سال اخیر با فعالیت های هنری، سیاسی و یا اجتماعی خود، توانسته اند تاثیری بر جهان داشته باشند.

http://voiceofwomenafg.blogspot.com/               آوای زنان افغان


No comments: