ariana

ariana

Tuesday, March 15, 2016

میله سمنک یکی ازعنعنا ت پسند یده مرد م ا فغانستان

شیرین نظیری
میله سمنک از زمانهای قدیم به این سو درمیهن عزیزما رایج و مردم کشورما با آن آشنا بوده ویکی ازغذا های ویژه درشب نوروز ویا نذربهاری محسوب می شود
سمنک پزی ا زهما ن مرا سمی ا ست که هم نذ را ست وهم نوعی میله ،زیرا د را ین مرا سم خویشاوندا ن ودوستا ن گردهم جمع می شوند وبا سا زوسرود به نوا ختن دا یره وخوا ند ن و رقص وپا کوبی ا زسرشب تا دم صبح بیدارمی مانند .
برا ی پختن ا ین نذرچند روز پیش ازنوروز،مقداری ا زگند م را د رظرف های جداگانه می ریزند وهرروزبا پاشیدن آب به روی گندم ، آنرا مرطوب نگه می دارند. تا اینکه گندم ریشه کشیده ویکی با دیگرمی پیچد وبلند می شود وقتیکه  سبزه سمنک خوب رسید ، آ نرا می کوبند ویا هم ازماشین می کشند. سپس آنرا صاف نموده ، شیره آنرا جدا می سازند. همین شیره گندم را دردیگ های بزرگ انداخته وبا آرد وآب می پزند. درهنگام پختن مراقبت خیلی زیاد نیازدارد. لحظه نباید کبچه زدن توقف نماید. زیرا سمنک دریک چشم به هم زدن دردیگ می چسپد.
دسته یی ازبانوان با هیزم ریختن ، آب گرم کردن و آ رد ریختن د رکارسمنک پزی سهم خود را ا دا می ک
نند و به نوبت کبچه می زنند. به ویژه مهما نا ن وآ نا نیکه با به گردن گرفتن، نذرسمنک د رآ نجاحضوردارند. هرکدا م به نوبت د ر( کبچه) زد ن اشترا ک می کنند.
دختران جوان دراطراف دیگ ویا هم درمرکز حویلی به شکل دایره وی نشسته دف می زنند ،سرود می خوانند وپای کوبی می کنند. سرود سمنک را به شکل گروپی آن,چندین بارمی خوانند. به هرا ندا زه یی که شب پخته شده می رود ، محفل گرم و گرمترمی شود.
زمانیکه سمنک دردم صبح آماده شد . سرپوش دیگ را روی آن گذاشته " دّ م می کنند " ودقایقی منتظرمی مانند.
همین که صبح شد. بعد ا زطلوع آ فتا ب همه مشتاق سمنک خوردن هستند. پس ا زخوا ند ن دعا وآ رزوی نیا زها وخوا سته ها یشا ن ا زخدا وند سمنک را د ربشقا ب ها وکا سه ها کشیده وهرکس با خوشحالی به خو رد ن آ ن می پردازد.
میله سمنک بیشتر اوقا ت د ربا غ ها ومیله جاها وحویلی های کلان برگزارمی شود.
ا ین میله صرف نظرا زجها ت و مزا یای فلکلو ریک و محلی آ ن برا ی تدا وم دوستی ها ورا بطه ها ی خا نوا ده  گی وا یجاد فضا ی صمیما نه خیلی ها سود مند وبا ا رزش است

 
 
 
 
 



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com